Couscous kun je op honderdduizend verschillende manier maken. Deze heb ik echt binnen een halfuur op tafel gezet. Waarschijnlijk voor een van de laatste BBQ's van het jaar... Heerlijk met verse vijgen.
Couscous
100 gr droge couscous
5 gedroogde abrikozen
Oranje bloesemwater
Garam masala (verkrijgbaar bij de toko of natuurvoedingswinkel)
Honing
Pijnboompitten
Kikkererwten
Verse munt
Verse koriander
Feta (100 gr)
Zongedroogde tomaten
Olijven (groene 15 stuks)
Versgemalen zout
Verse vijgen
Rasp van citroen
Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
Neem een grote schaal. Doe drie eetlepels oranje bloesemwater, 1 eetlepel garam masala, 1 eetlepel honing, rasp van halve citroen in de schaal. Meng alles goed door elkaar. Rooster 4 eetlepels pijnboompitten goudbruin. Voeg toe aan het kruidenmengsel. Snijd de abrikozen in kleine dunne reepjes. Voeg de uitgelekte kikkererwten (130 gram) toe. Snijd een stuk of 5/6 gedroogde tomaten in kleine stukjes, halveer de olijven. Plet de feta fijn met een vork en voeg ook toe. Voeg daarna de uitgelekte couscous toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen zout. Snijd de munt en koriander fijn en voeg dit als laatste toe.
De verse vijgen kun je halveren of in vieren snijden en als garnering gebruiken.
Lekker met een frisse salade en voor de vleeseters met een krokant gebakken lamskoteletje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten