En nu ik hier in deze koude wintermaanden extra lief voor mezelf wil zijn, haal ik warme herinneringen terug met dit sapje. Deze smaakcombinatie staat voor mij gelijk aan een heerlijke tijd in Thailand. Het is grappig dat sommige smaken en geuren onlosmakelijk verbonden zijn met een herinnering of gebeurtenis uit het verleden. En die hoeven niet altijd positief te zijn ;-). Zo heb ik een enorme afkeer gekregen aan drankjes of papjes met een vanillesmaak. Hoewel ik vanillepoeder dan weer wel gebruik in gerechten maar in een drankje of papje, brrrrr. Enfin. Voor dit sapje heb je een sapcentrifuge nodig. Bij voorkeur een slow juicer omdat je dan de meeste vitamines haalt uit je fruit of groenten. Ik zelf heb de Versapers. Het blijft met elke sapcentrifuge een werkje om alles weer schoon te krijgen, maar deze heeft gelukkig niet zoveel onderdelen. En met de handige borstel die erbij wordt geleverd, is je apparaat in een mum van tijd weer schoon. Tenminste als je meteen na het persen de onderdelen afspoelt.
Dus voor iedereen die zin heeft in de zomer en wel een opkikker kan gebruiken, just try it!
You'll love it!
1 rijpe ananas
stukje verse gember van 6 cm
5-6 takjes verse koriander
Ontdoe de ananas van de de schil en snijd in langwerpige stukken. Schil de gember en was de koriander. Doe alles in de sapcentrifuge en garneer met een takje koriander.
Sit back, relax and enjoy!
Nu dat ik thuis ben en meer tijd heb voor Jonathan en Nenita, maak ik om de dag smothie voor ze. Ik heb voor het eerst gember gebruikt, samen met peer, appel, bananen, sinaasppelsap en spinazie. Ik moest wel Jonathan overtuigen dat de kleur niet belangrijk was in een smothie maar de smaak! Zij hebben het heerlijk gevonden. Ik mog een kleine glasje. Liefs,
BeantwoordenVerwijderen