Ha ha, die dingen blijven groeien als je ze niet oogst. Tuurlijk, daar weten we wel raad mee.
Zo gezegd zo gedaan en opeens was ik de trotse bezitter van twee enorme courgettes. Ideaal om er soep van te maken. En wat kun je verwachten van courgettes en soep met liefde gemaakt. Juist, hartverwarmende soep.
En het is zo gemakkelijk om te maken. Easy does it.
Courgette soep
1 reuze courgette of 4-5 middelgrote courgettes
1 gele paprika
Italiaanse verse kruiden (thijm, oregano)
2 grote uiten
2 teentjes knoflook
Groente bouillon blokjes (sorry) 2 stuks
Water
Zet een grote pan op het vuur en fruit de ui en knoflook. Als deze glanszen, voeg dan de paprika toe. En voeg de verse Italiaanse kruiden toe. En een paar minuten later de gesneden courgette. De schil kan eraan blijven, als je ze goed wast. Roer alles goed door elkaar en laat nog een paar minuten stoven.
Voeg dan water toe tot de groeten bijna onder water staan. Deksel erop en een half uurtje laten koken.
Mix alles fijn en voeg de bouillonblokjes toe. Laat nog even doorkoken en klaar is de soep. Lekker met een geroosterd stuk Turks brood.
1 reuze courgette of 4-5 middelgrote courgettes
1 gele paprika
Italiaanse verse kruiden (thijm, oregano)
2 grote uiten
2 teentjes knoflook
Groente bouillon blokjes (sorry) 2 stuks
Water
Zet een grote pan op het vuur en fruit de ui en knoflook. Als deze glanszen, voeg dan de paprika toe. En voeg de verse Italiaanse kruiden toe. En een paar minuten later de gesneden courgette. De schil kan eraan blijven, als je ze goed wast. Roer alles goed door elkaar en laat nog een paar minuten stoven.
Voeg dan water toe tot de groeten bijna onder water staan. Deksel erop en een half uurtje laten koken.
Mix alles fijn en voeg de bouillonblokjes toe. Laat nog even doorkoken en klaar is de soep. Lekker met een geroosterd stuk Turks brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten