En hierbij dan de recepten uit mijn Recharging stuk.
Gegrilde courgette, venkel, rode puntpaprika onder een bedje van geitenkaas met honing en tijm
2 kleine courgettes
1 rode puntpaprika
1 venkel
100 gr zachte geitenkaas
125 gr crème fraîche
pijnboompitten
1 eetlepel honing
verse tijm
versgemalen peper en zout
Sojasaus
Verwarm de oven op 200 graden.
Vet een ovenschotel in
Snijd de courgette en rode puntpaprika in vier lange stukken. Snijd de venkel overlangs in plakken.
Bak de courgette, paprika en venkel in een grillpan tot de stukken licht goudbruin worden. Strooi versgemalen peper en zout over de groente en wat sojasaus.
Leg de plakken in de ovenschotel. Prak de geitenkaas met een vork en voeg de crème fraîche toe. Ook de honing en de blaadjes van een paar takjes verse tijm. Meng alles en verdeel over de groenten. Strooi wat pijnboompitten over het mengsel en leg wat takjes tijm bovenop.
Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven tot alles mooi kleurt.
Puree van zoete aardappel en boterraapjes
2 zoete aardappelen
2 boterraapjes
handje hazelnoten
2 eetlepels gemarineerde geitenkaasblokjes
1 eetlepel kokosvet
1 theelepel mosterdzaadjes
sap van halve citroen
2 bosuitjes
versgemalen peper en zout
Kook de aardappels en raapjes in groentebouillon tot ze beetgaar zijn. Doe dit in de blender of keukenmachine. Voeg het citroensap, bosuitjes, kokosvet, mosterdzaadjes, geitenkaasblokjes en hazelnoten toe en zet de blender of keukenmachine aan. Mix alles tot een fijne, glanzende puree. Proef en breng verder op smaak naar eigen behoefte.
Ik heb dit verder aangevuld met groenteballetjes en tzatziki.
Tzatziki
Griekse yoghurt 250 gr
1 komkommer (ontdaan van zaadjes)
versgemalen zout en peper
citroensap naar eigen smaak
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten