Kwijlen kan zomaar het gevolg zijn bij het horen van dit toetje na een keer geprobeerd te hebben. Een van mijn collega's is er in geslaagd om er zelfs twee van achter elkaar op te eten. Ik heb uiteraard vrijwillig die van mij aan haar gegeven. Met alle liefde A. Het was een lust voor het oog om je te zien genieten ha ha.
Enfin. Ook dit gerecht is heel makkelijk vooraf te maken zodat je op last minute dit toetje op tafel kunt zetten.
Ingrediƫnten (voor 6 personen)
3 eiwitten
3 theelepels kaneel
4,5 theelepel maizena
1,5 theelepel witte azijn
195 gr kristalsuiker
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
250 ml slagroom
verse aardbeien, bosbessen, frambozen, verse muntblaadjes
Verwarm de oven op 140 graden. En bekleed de bakplaat met bakpapier. Teken vooraf 6 rondjes van 10 centimeter doorsnede op het papier met een potlood.
Klop de eiwitten met de mixer tot gladde pieken. Voeg de suiker beetje bij beetje toe en mix alles tot glanzende pieken. Schep dan voorzichtig de kaneel, maizena en azijn doorheen.
Schep de eiwitten op het bakpapier en verdeel over de 6 rondjes. Maak daarna glad.
Zet de bakplaat in de oven. En draai deze na tien minuten om. Bak vervolgens nog zo'n 35 minuten. Zet daarna oven uit en oven op een kier.
Laat ze koud worden. Verdeel de 6 meringues over 6 bordjes. Klop de slagroom op en verdeel een aantal eetlepels per pavlova. Versier met de bosvruchten. Maak af met een paar blaadjes verse munt.
Divine!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten