Hoogzomer. Daar horen bruschetta's bij. Ontelbaar zijn de recepten voor bruschetta's. En de momenten om ze te eten ook. Als hapje bij de borrel, voorafje maar ook bij de lunch. Eigenlijk whenever you feel like it. Vandaag met zongerijpte cherry tomaatjes, sjalotjes, knoflook, balsamico, kappertjes en basilicum. Oh ja en een warme variant. Door alles net even licht te stoven worden alle smaken versterkt.
Lekker op een met olie en knoflook ingesmeerd en gegrild broodje.
Ingrediënten
200 gr cherrytomaten
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
8 blaadjes basilicum
balsamico crème
2 theelepels kappertjes
versgemalen zout en peper
maisbrood
olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Fruit de sjalotjes en twee teentjes knoflook in olijfolie. Halveer de tomaatjes en voeg bij de uitjes en laat een paar minuten sudderen. Voeg een tot anderhalve eetlepel balsamico crème toe en de blaadjes basilicum. Voeg de kappertjes toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Smeer het brood in met een gehalveerd teentje knoflook en zet ze een paar minuten onder de grill.
Verdeel het tomatenmengsel over het gegrilde brood en garneer met een blaadje basilicum.
Een lekker glas witte wijn en genieten maar. Lang leve de zomer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten