zaterdag 6 oktober 2012

Green Smoothie - zwarte bladkool banaan aardbeien

Het fijne aan de herfst is dat er weer een overvloed aan nieuwe bladgroente ter beschikking komt. Vandaag een groene smoothie voor gevorderden. Eentje met zwarte bladkool ook wel genaamd cavolo nero naar zijn Italiaanse roots.
De reden waarom ik zo enthousiast ben over deze soort is dat ie zo donker is. En dat betekent de aanwezigheid van extra veel chlorophyl. De zuurstofbron voor onze cellen. Dit is dan ook meteen de reden waarom dit een smoothie is voor gevorderden oftewel voor mensen die al een tijdje green smoothies maken en drinken. De hoge concentratie aan chlorophyl zorgt voor een pittige 'groene' smaak wat je wellicht als beginner nog niet kunt apprecieren.
Omdat dit een 'vergeten groente' is, hieronder ook een plaatje.
Je vindt deze soort op biologische markten of in de bio winkel.



Green Smoothie - Zwarte bladkool banaan aardbeien
750 ml water
10 tot 15 takken bladkool
1 banaan
250 gr aardbeien

Doe het water in de blender. Scheur de bladkool van de nerf en doe de gewassen bladkool in de blender. Voeg de banaan en de aardbeien toe en zet de blender aan.
Blend alles fijn. Voor extra romig effect kun je nog een banaan toevoegen indien gewenst.
Zo en geniet van dit immuunverhogend drankje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten