zondag 1 juli 2012

Rainbow salad

Salades.... Er zijn honderdduizend manieren om een lekkere maaltijdsalade te maken. Dit recept, als je het al een recept kunt noemen, is de salade die ik het meest maak. Een hele bowl vol frisse regenboogkleuren. Met een goede rasp kom je een heel eind. In maximum tien minuten zit je aan tafel. En ja de hele bowl is slechts voor een persoon. Je zult zien dat je 'm zonder veel moeite helemaal op krijgt. Zonder zwaar gevoel achteraf.



Rainbow salad
Salade naar keuze
Rucola
Halve avocado
1 wortel
1 rode biet rauw
Haricots verts
6 cherry tomaten
1/3 komkommer
Geroosterde pompoenpitten
Olijfolie
Balsamicoazijn
Versgemalen peper en zout
Sap van halve citroen

Neem een grote bowl. Doe onderin de gewassen salade en rucola. Kook de haricots verts in 10 minuten gaar of minder als je ze liever wat meer al dente hebt. Rasp de wortel en de rode biet. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën en de komkommer in partjes. Schil en snijd de avocado in dunnen schijfjes.
Rangschik alles mooi in de bowl en besprenkel met olijfolie, citroensap en balsamico azijn. Kruid met versgemalen zout en peper.
Et voila! Dinner is served.

Voor extra proteïne kun je nog noten toevoegen, chia of hennep zaad of wat feta kaas, mozzarella of tonijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten