zaterdag 10 augustus 2013

Salade met gegrilde tonijn en Hollandse garnalen



Ingrediƫnten
Verse tonijnmoot
50 gr Hollandse garnalen
Handje peultjes
Halve avocado
Romeinse salade (4 blaadjes)
Halve rode paprika
Gemarineerde artisjokken (6 stukjes)
Komkommer (1/3)
Sap van halve limoen
Olijfolie
Versgemalen peper en zout

Blancheer de peultjes in gezouten water voor 3 minuten. Giet af en spoel met koud water. Snijd de Romeinse sla aan onderkant af en gebruik 4 blaadjes. Was ze zorgvuldig en zwier ze droog.
Neem een grote kom of bord en maak met de sla een mooie bodem. Snijd de komkommer en paprika in lange dunne stukken. Verdeel de peultjes over de komkommer en paprika. Snijd de halve avocado ook in langwerpige reepjes en leg ze in het midden van de kom. Leg de artisjokharten aan de rand van de kom. Verdeel de Hollandse garnalen over de groenten. Verdeel het sap van de halve limoen over de salade en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Grill de tonijn op hoog vuur. Ik vind de tonijn het lekkerst als die slechts heel kort aan beide kanten wordt gebakken. Alleen dichtschroeien. Zodat die vanbinnen nog lekker rood blijft. Snijd de tonijnmoot in twee en leg op de salade. Eventueel met nog wat versgemalen peper.
Et voila. Easy does it. Wat een traktatie.
Ook lekker met een mosterd-wasabi dressing en natuurlijk een lekker glas gekoelde witte wijn.
La vita e bella!

1 opmerking:

  1. Je hebt me geinspireerd, stap nu op de fiets naar de markt!!
    Ik weet wat ik eet vanavond, zin in!!

    Tnx,
    Auke

    BeantwoordenVerwijderen