zondag 13 oktober 2013

Gegrilde Victoriabaars met pasta rosso.

Licht en lekker deze doordeweekse maaltijd. En snel klaar. Wat wil je nog meer? Als je de vis in het weekend koopt en invriest, dan haal je die er de avond ervoor uit. Leg hem in de koelkast dan kan die langzaam ontdooien. Rest alleen nog goed gezelschap en een goed glas wijn. En ik had het voorrecht dat ik beide had op deze avond. Trouwens dit recept is in het weekend ook niet verkeerd....



Vicoriabaars
Voor twee personen 400 gram
Citroen
Versgemalen peper en zout
Olijfolie
Thijm

Pasta Rosso
Verse pasta 250 gr
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
Verse kruiden, thijm, oregano, salie, basilicum
Kappertjes - twee eetlepels uitgelekt
2 ansjovisfilets
Roma tomaatjes stuk of 30
Snufje kaneel
2 gedroogde chili pepertjes
Crema di balsamico - een eetlepel
Versgemalen peper en zout

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de Victoriabaars in een ingevette ovenschaal. Maal hierover het versgemalen peper en zout. En leg per filet een takje thijm op de vis. Daarboven een tot twee schijfjes citroen (dungesneden).
De vis is heel snel klaar dus als je ongeveer 12 minuten voordat de pasta klaar is, de schaal in de oven zet, zijn ze beiden tegelijk klaar.

Fruit de ui en knoflook royaal in olijfolie of kokosvet. Voeg de in tweeen gesneden tomaatjes toe, de kruiden, fijngemalen chili pepers, kappertjes en ansjovisfilet. Laat alles lekker tien minuutjes stoven op laag vuur. Voeg een snufje kaneel toe om de zuurte van de tomaten te neutraliseren en een eetlepel crema di balsamico. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.  En versier met een blaadje basilicum.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten