zondag 2 juni 2013

Sharing is loving and the other way around

Afgelopen vrijdag kwamen mijn collega's eten. Was lang geleden dat ik nog helemaal los was gegaan wat koken betreft. Dus mooie gelegenheid om uitgebreid te gaan kokerellen. Mijn menu was al een paar weken voor the date klaar. Beter goed voorbereid zeg ik maar. Het beloofde een grauwe dag te worden maar het werd een mooie zonnige dag. s'Ochtends naar de biologische markt geweest. Rond een uur of elf begonnen met koken. Een collega kwam s'middags helpen, de schat. Het was super gezellig zo samen koken. En tussendoor nog even de tijd gehad om met de cocktail van deze zomer - de Hugo - even lekker in de zon te zitten. Einde middag kwam de rest. We hebben genoten, gelachen tot we er bij neer vielen en iedereen heeft gesmuld. Beter kon het niet zijn. En dat is waar het om gaat, liefde stoppen in je eten, delen en genieten. Carpe diem!

Wat hebben we gegeten? Als borrelhapje had ik ceviche met geroosterd brood (zie ouder bericht voor recept). Een dipje van Turkse yoghurt met sweet chili saus en verse koriander. Vooraf een torentje met een trio van vis (gerookte makreel, gegrilde gamba's en Hollandse garnalen). Als hoofdgerecht een couscous met gegrilde lamskoteletjes en falafel balletjes voor de vegetarische gasten onder ons met gegrilde groenten en een yoghurt mint saus. Als toetje een pavlova met kaneel en sinaasappelschil met room en bosvruchten. En wijn, heel veel wijn.

Een aantal recepten volgen in volgende berichten.
Hieronder alvast de yoghurt dip.




Turkse yoghurt met sweet chili saus en koriander
5 scheppen Turkse yoghurt
sweet chili saus
bos verse koriander

Neem een mooie presenteerschaal en schep in het midden vijf eetlepels Turkse yoghurt. Verdeel een beetje en maak het een beetje plat. Giet hierover sweet chili saus tot de yoghurt bedekt is. Snijd de koriander fijn en verdeel royaal over de sweet chili saus. Et voila easy does it. Serveer met tortilla chips. Succes gegarandeerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten