zondag 13 september 2015

Gluten free - pancakes

Even geen gluten meer. Makkelijker gezegd dan gedaan? Nee hoor, het vereist wellicht wat anders inkopen en bereiden maar er zijn voldoende alternatieven. Pannenkoeken zonder gluten. Het kan, je vervangt het meel door kokosmeel. Verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels.
Kokosmeel is 100% plantaardig en bevat dus geen gluten. Wel veel vezels en maar liefst 8 soorten eiwitten. Gebruik daarom ook voldoende vocht om te vermijden dat je deeg droog en korrelig wordt. Als vervanger voor melk, gebruik ik kokosmelk.




















Wat heb je nodig?
6 eieren
70 gram kokosmeel
120 ml kokosmelk
40 gram honing
40 gram kokosvet
snufje kaneel

Als decoratie
verse frambozen
schijfjes banaan
honing
kaneel

Bereiding
Weeg vooraf alles netjes af zodat je meteen aan de slag kunt met het beslag. Klop de eieren met de kokosmelk en honing tot een romige massa. Voeg het kokosvet toe tot alles goed vermengd is. Als laatste strooi je er geleidelijk het meel bij. Als laatste de kaneel. Blijf mixen tot alle korreltjes weg zijn.
Verhit een koekenpan met een klontje kokosboter. Je kunt afhankelijk van de grootte van de pan 3 tot 4 kleine pannenkoekjes bakken. Door het kokosmeel, breken ze snel dus maak ze niet groter dan pakweg 10 centimeter doorsnede.
Bak ze op laag vuur zodat ze niet snel verbranden en toch gaar worden.
Als beide kanten mooi bruin zijn, haal ze uit de pan en decoreer ze met het verse fruit. Indien gewenst kun je er nog wat honing en of kaneel over sprenkelen.
Bon appétit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten