maandag 21 mei 2012

Green Smoothie - Spinazie kaki framboos

De smoothie van deze week is op basis van spinazie, kaki en framboos. Dat spinazie een natuurlijke bron is van spinazie is algemeen bekend. Maar dat het ook een hoge dosis vitamine C en kalium bevat is minder bekend. Kalium heeft je lichaam nodig voor de zenuwprikkelgeleiding en het handhaven van een normale bloeddruk. Daarnaast is kalium noodzakelijk voor het samentrekken van de spieren en voor de energiehuishouding in de spieren.
Kaki is een van oorsprong Aziatische vrucht maar komt tegenwoordig voor in alle subtropische landen. De kaki vruchten lijken een beetje op vleestomaten maar dan oranje en ze groeien aan bomen. De smaak is vergelijkbaar met die van abrikozen. Je kunt ze in de supermarkt of groentewinkel vinden. Deze vruchten bevatten veel vitamine C. Het is een dankbare vrucht om te gebruiken in smoothies omdat ze de smoothie een romige consistentie geven.



Green Smoothie
750 ml water
2 handen gewassen, biologische spinazie
1 kaki (verwijder kroontje en snijd in vier stukken)
250 gr frambozen



Doe het water in de blender, voeg de spinazie toe, de stukken kaki en de frambozen. Zet de blender op de hoogste stand en blend alles fijn.
Happy monday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten