woensdag 30 mei 2012

Quiche met geitenkaas en courgette

Quiches of hartige taarten zijn een van mijn favorieten. Ze zijn lekker warm, lauw of koud met een salade.  Ze zijn gemakkelijk doordeweeks te maken. Maar kunnen ook op een picknick, borrel of lunch. Je kunt er alle kanten mee op. Je kunt ze van tevoren maken, dus geen last minute stress en eindeloos variëren met ingrediënten.



Quiche met geitenkaas en courgette
Voorbereiding 20 min
Baktijd 35 minuten
4-6 personen

Een ui
Twee teentjes knoflook
1 courgette
1 gele paprika
1 rode puntpaprika
Verse kruiden (oregano, tijm) of gedroogd
Versgemalen peper en zout
Kookroom 250 ml
3 eieren
1 eetlepel bloem
nootmuskaat
12 kleine ronde stukjes zachte geitenkaas (+/- 200 gr)
diepvriesvellen voor hartige taart

Verwarm de oven voor op 200 gr

Pak een hapjespan en doe er olijfolie in. Fruit de ui en de knoflook. Schil de courgette en snijd overlangs in vier stukken. Snijd de vier repen in kleine stukjes. En voeg toe aan de ui en knoflook. Ontdoe de paprika's van het kroontje en verwijder de zaadlijsten. Snijd beide paprika's in reepjes. Voeg deze ook toe. Laat het geheel 5-8 minuten stoven en roer regelmatig om. Voeg de verse kruiden en het peper en zout naar eigen smaak.
Doe het deeg in de ingeboterde ovenvaste taartvorm. Snijd het overtollige deeg langs de randen schoon. En prik wat gaatjes in de bodem.
Doe het groentemengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel de geitenkaasjes over het groentemengsel.
Neem een maatbeker en doe daar de kookroom in. Voeg de drie eitjes toe, eetlepel bloem, peper en zout en wat nootmuskaat toe. Klop alles goed door elkaar.
Giet het roommengsel over de groenten en geitenkaas.
Zet de taartvorm in de oven en bak goudbruin in 35 minuten.
Deze quiche is lekker met een salade en een goed glas witte wijn!
Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten