woensdag 23 mei 2012

Superfoods

Steeds vaker hoor je over Superfoods. Waar het aanvankelijk in de raw food wereld bekend was, worden Superfoods steeds toegankelijker voor grote groepen mensen. Maar wat zijn dat nu eigenlijk Superfoods?Superfoods zijn voedingsmiddelen die buitengewone hoeveelheden nutriënten, of voedzame stoffen, bevatten. Superfoods bevatten niet slechts 2 of 3 eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, soms wel 12 of meer! Het bijzondere aan Superfoods is dat Superfoods complete bronnen zijn van enorme concentraties aan mineralen, vitaminen, polysachoriden, aminozuren en antioxidanten.
Nu steeds meer mensen belang hechten aan gezond en voedzaam eten en daardoor ook kritischer worden op wat ze innemen, staan veel meer mensen open voor alternatieve voedingsmiddelen. Omdat ons eten in de Westerse samenleving steeds 'armer' aan voedingsstoffen wordt, door onder andere massaproductie, verarmde grond en hydrocultuur, zoeken we met z'n allen naar eten wat ons lichaam echt voedt. We willen weten waar ons eten vandaan komt, we willen geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen, de beruchte E-nummers, maar willen puur en eerlijk eten.
Daarnaast hebben steeds meer mensen allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen. De meest voorkomende zijn lactose intolerantie en glutenallergie.
Dus als je een beetje kennis vergaart over Superfoods, kun je deze in je dagelijkse eetpatroon toevoegen, zonder rigoureuze wijzigingen door te voeren.


Hieronder een lijst van Superfoods. Ik zal elke Superfood vervolgens in losse artikelen in detail bespreken, maar dan heb je in ieder geval een idee aan welke producten je kunt denken. Ik zal per artikel uitleggen waarom ieder product zo bijzonder is, wat de toepassingen ervan zijn en waar je ze kunt aanschaffen.
Chia zaden
Cacao
Goji bessen
Maca
Bijenproducten
Hennepzaad
Aloë vera
Acai
Kokosproducten
Spirulina
Marine Phytoplankton
AFA Algen










1 opmerking: