vrijdag 18 mei 2012

Raw food - Ananas komkommer soep

Als het zonnetje weer begint te schijnen, is het tijd voor licht en fris eten. Deze soep is heerlijk op een warme lente of zomerdag. Als amuse of voorgerecht. Ook mijn niet raw food vrienden vinden dit een onverwacht lekker recept.



Ananas komkommer soep
2 komkommers
1 rijpe ananas
bos koriander
rode ui
water (240 ml)
cayennepeper (halve theelepel)
1 limoen
1 theelepel zout
blender

Schil de komkommers, halveer ze in de lengte en halveer de helften. Ontdoe de komkommers van de pitjes. Snij ze vervolgens in een aantal grote stukken. Doe in de blender.
Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd in een aantal kleinere stukken en doe ook in de blender.
Voeg het water, de fijngesneden rode ui, een halve theelepel cayennepeper, het sap van een limoen, het zout en een halve bos fijngesneden koriander toe.
Zet de blender op de hoogste stand en blend alles tot een gladde soep.
Proef en indien nodig kun je nog extra zout, cayennepeper of extra limoensap toevoegen.
Verdeel de soep over vier kommetjes en garneer met een plukje koriander.

3 opmerkingen:

  1. Mrs. Green, Dit lijkt me super lekker! Ook om gewoon in de ijskast te hebben staan en je zin hebt in iets maar niet in brood. Ga ik zeker maken wanneer het hier OOIT mooi weer wordt.
    xx Ties

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lekker soepje is dit toch. In plaats van
    cayennepeper heb ik een half rood pepertje gebruikt. Eerst proefden we de komkommer,
    daarna de ananas en tenslotte een tinteling van het rode pepertje. Mmmm, x lein

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen